7 Stories of Hope

From mc2
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page 7 Stories of Hope and the translation is 96% complete.


Other languages:
English • ‎polski • ‎română • ‎shqip • ‎srpski (latinica)‎ • ‎български • ‎македонски • ‎русский • ‎ქართული

Download here this page as pdf file
First-third-green.jpg

Грижа

 • За што си благодарен оваа седмица?

Прослави ја верноста

 • Растеж: Прашај како тие го почитувале Исус минатата седмица
 • Оди: Со кого ја споделиле својата приказна минатата седмица

Седум приказни за надежта

1) Надеж за отфрлените: Грешната жена – Лука 7:36-50

2) Надеж за нерелигиозните: (Фарисеите & собирачите на данок) - Лука 18:9-17

3) Надежта ги менува работите: (Закеј) - Лука 19:1-10

4) Надежта простува: (слугата што не простил) – Матеј 18:21-35

5) Надеж преку смртта: (крадецот на крстот) – Лука 22:66 – 23:25

6) Надеж воскресната од мртвите: (Откровение) – Лука 24:1-20

7) Надежта чека на тебе: (изгубениот син) – Лука 15:11-32
Second-third-green.jpg

Активност #1

Откривајте ја заедно Библијата

Употреби една од горенаведените приказни...

 • Читај од Библијата и затвори ја.
 • Раскажи ја приказната од сеќавање.
 • Прераскажете ја приказната заедно.
 • Читајте ја приказната заедно од Библијата.
 • Разговарајте за приказната заедно со употреба на прашања:
  • Што учиме за Бог/Исус?
  • Што учиме од луѓето од оваа приказна?
  • Употреби “Г.В.П.З.” за дискусија од стихот доколку постои...
   • Грев за избегнување?
   • Ветување за исполнување?
   • Пример за следење?
   • Заповед за извршување?
  • Со кого најмногу се идентификуваш во приказната и зошто?
  • Покана: Прашај, “Што те спречува да го следиш денес Исус?”

Активност #2

Вежба: соберете се по двајца и вежбајте го заедничкото раскажување на приказната

Third-third-green.jpg

Задачи

 • Растеж:Што бара Исус од приказната да го почитуваш оваа седмица?
 • Оди: Кој е тој во твојот живот за кого мислиш дека треба да ја слушне твојата приказна?

Prayer