Kamboxhia

From mc2
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Cambodia and the translation is 100% complete.


Other languages:
English • ‎polski • ‎română • ‎shqip • ‎srpski (latinica)‎ • ‎Кыргызча • ‎български • ‎македонски • ‎русский

0:00:07.440,0:00:15.230

Zot, më përdor për të ndërtuar kishën tënde.

0:00:15.230,0:00:20.500

Kur e thashë këtë lutje, as nuk e çoja ndër mend çfarë do të bënte Perëndia.

0:00:22.300,0:00:31.000

“Mbretëria e qiejve i ngjan një kokrre sinapi, të cilën e merr një njeri dhe e mbjell në arën e vet. Ajo, pa dyshim, është më e vogla nga të gjitha farërat; por, kur rritet, është më e madhe se të gjitha barishtet. - Jezusi

0:00:31.240,0:00:36.359

Kamboxhia Në vitin 2006, një farë u mboll në Hip.

0:00:38.140,0:00:40.540

Një ditë, personeli i Institutit “Jeta e Re”

0:00:40.540,0:00:44.570

erdhi në fshatin tim për të shfaqur filmin “Jezus”.

0:00:45.580,0:00:52.340

Filmi më tregoi që Jezusi vdiq për të shpëtuar njerëzimin dhe asnjë perëndi tjetër nuk mundet ta bëjë.

0:00:52.350,0:00:59.420

Kështu pra, unë vendosa ta pranoj Jezusin në vitin 2006.

0:00:59.430,0:01:06.289

Para se të bëhesha besimtare, në familjen time kishim shumë probleme, grindje dhe ofendime.

0:01:06.289,0:01:08.270

të përditshme ndaj njëri-tjetrit,

0:01:08.270,0:01:11.620

por kur pashë filmin unë u ndryshova.

0:01:11.700,0:01:16.880

Shpesh unë mendoja që vetëm Jezusi mund t’i shëronte problemet e familjes sime.

0:01:16.880,0:01:21.460

Unë u bëra besimtare dhe fillova të ndaja ungjillin me burrin tim.

0:01:31.720,0:01:35.160

Kamboxhia Brezi i parë i kishave në shtëpi të Kamboxhias u themeluan përmes Pianit.

0:01:36.940,0:01:39.940

Para se të njihja Jezusin, unë isha një person i keq.

0:01:39.950,0:01:42.720

Unë vija çdo ditë në shtëpi dhe rrihja gruan.

0:01:42.720,0:01:44.130

Familja ime ishte e shkatërruar.

0:01:44.130,0:01:46.860

Unë po mbytesha nga ndjenja e fajit brenda meje, për keqtrajtimin që i bëja gruas.

0:01:46.860,0:01:51.030

Më pas, ne dëgjuam ungjillin përmes Filmit “Jezus”, të sjellë në fshat nga Instituti

0:01:51.030,0:01:53.140

“Jeta e Re”, në vitin 2006.

0:01:53.220,0:01:56.940

Filmi na tregoi që Perëndia mund të na shpëtojë nga jetët tona të mjerueshme.

0:01:56.950,0:02:03.940

Por në fillim mendova se cila forcë shpëtuese i kishte sjellë këtu këta njerëz të mëdhenj të bardhë?

0:02:03.940,0:02:05.600

Gruaja ime ishte e para që ndryshoi.

0:02:05.600,0:02:07.230

Unë vura re ndryshimin në jetën e saj.

0:02:08.100,0:02:12.800

Përmes lutjeve të saj të panumërta Perëndia më ndryshoi edhe mua dhe në vitin 2007 u bëra besimtar.

0:02:14.780,0:02:19.720

Jeta ime ndryshoi gradualisht dhe stafi i IJR vazhdoi të na mësonte gjithnjë e më shumë

0:02:19.720,0:02:21.940

rreth ungjillit, çdo javë.

0:02:21.940,0:02:27.000

Pasi u bëra i krishterë, ne filluam një kishë të vogël në shtëpinë tonë.

0:02:27.000,0:02:31.940

Pasi kuptova që Jezusi është Zot dhe Shpëtimtar, unë fillova ta ndaja ungjillin me të gjithë familjen time

0:02:31.940,0:02:34.190

dhe me fqinjët.

0:02:35.060,0:02:41.020

Më vonë, unë e ndava ungjillin me drejtorin e shkollës, Z. Daravuth.

0:02:41.030,0:02:46.680

Përmes dishepullizimit me Z. Daravuth, ai u bë besimtar dhe filloi një kishë të vogël shtëpie

0:02:46.680,0:02:50.880

në shtëpinë e vet dhe vazhdon ta zgjerojë punën e vet.

0:02:52.500,0:02:55.380

Unë gjithashtu vazhdoj të ndaj ungjillin në fshatra të tjerë.

0:03:05.340,0:03:10.620

Kamboxhia Brezi i dytë i kishave në shtëpi në Kamboxhia është themeluar nga Daravuthi.

0:03:10.840,0:03:16.040

Unë isha sëmurë, por dëgjova për një klinikë mjekësore dhe erdha të marr mjekime në fshatin Kovn Thmat.

0:03:16.040,0:03:20.010

Unë fillimisht dëgjova për Krishtin nga Piani kur isha atje.

0:03:20.010,0:03:23.130

Para se të njihja Krishtin jeta ime ishte një rrëmujë e vërtetë.

0:03:23.130,0:03:27.600

Unë pija shumë alkool dhe e tradhëtoja shpesh gruan time.

0:03:27.600,0:03:33.720

Gruaja ime ishte zhytyr në trishtim për shkak se unë isha i alkoolizuar dhe feminist.

0:03:33.720,0:03:37.110

Unë humba gjithashtu besimin e kolegëve të mi.

0:03:37.110,0:03:41.360

Kur Piani erdhi dhe më mori me vete në kishën e shtëpisë së tij,

0:03:41.360,0:03:42.860

zemra ime ndryshoi.

0:03:42.860,0:03:48.140

Pas kësaj unë fillova të ndërtoj kishën time në shtëpi në fshatin Than Kandal.

0:03:48.140,0:03:51.420

Ndryshimi i jetës sime më frymëzoi që të jetoj për Të.

0:03:51.420,0:03:55.819

Kështu që, shkova te Piani të merrja hua pajisjet për shfaqjen e filmit “Jezus”, të kishës së tij.

0:03:55.819,0:03:59.350

Unë fillova të themeloja kisha shtëpie njëra pas tjetrës.

0:03:59.350,0:04:06.840

Më pas, numri i anëtarëve të këtyre kishave filloi të rritet gjithmonë e më shumë nga shfaqja e filmit “Jezus”.

0:04:07.080,0:04:13.040

Brenda tre vitesh unë isha i përshirë në një shërbesë të gjerë dhe si rezultat kisha që mblidhej në shtëpinë time

0:04:13.040,0:04:16.269

filloi të rritej dhe të përhapej në 16 kisha të tjera shtëpie.

0:04:16.269,0:04:23.100

Unë vizatova këtë skicë për të treguar lëvizjen e shumëfishimit të kishave të shtëpisë.

0:04:25.460,0:04:31.030

Unë kam një vizion, të shoh mbretërinë e Perëndisë të përhapet përtej provincës sime dhe të ketë

0:04:31.030,0:04:34.420

një kishë shtëpie në çdo fshat.

0:04:49.340,0:04:54.140

Kamboxhia Brezi i tretë i kishave të shtëpisë në Kamboxhia është themeluar përmes Nakut.

0:04:57.340,0:05:02.120

Para se të pranoja Krishtin unë kisha gjithmonë frikë nga shpirtrat e këqinj.

0:05:02.120,0:05:03.560

Më pas unë takova Daravuthin.

0:05:03.560,0:05:10.880

Ai më tha se pasi beson te Jezusi, Ai do të të mbrojë nga të gjithë shpirtërat e këqinj.

0:05:11.000,0:05:16.480

Dhe Daravuthi më tregoi se si të lutesha për të larguar shpirtërat e këqinj.

0:05:16.490,0:05:21.010

Më pas unë vetë përpiqesha të lutesha dhe të lexoja Biblën

0:05:21.010,0:05:24.250

por nuk e vendosa me të vërtetë besimin te Jezusi.

0:05:24.250,0:05:27.760

Fshehurazi lexoja Biblën dhe lutesha.

0:05:27.760,0:05:35.570

Pas kësaj, Perëndia më ndihmoi të mposhtja frikërat e mia, të mos kisha më makthe dhe

0:05:35.570,0:05:37.550

të bëja gjumë të qetë.

0:05:37.550,0:05:44.630

Më pas fillova të kuptoj që Jezusi mund t’i ndihmojë njerëzit dhe të përzërë të gjitha llojet e shpirtrave të këqinj.

0:05:44.630,0:05:52.639

Pastaj, unë u bëra drejtuese e kishës në shtëpinë time dhe gjithmonë u thosha anëtarëve të kësaj kishe që

0:05:52.639,0:05:59.139

ka vetëm një Perëndi dhe Jezusi është i vetmi që mund të mbrojë familjen time.

0:05:59.139,0:06:06.169

Tani kisha në shtëpinë time po rritet dhe vizioni im është që ta zgjeroj atë në 5 deri 10 shtëpi të tjera

0:06:06.169,0:06:07.580

në këtë zonë.

0:06:07.580,0:06:12.750

Unë dua të falenderoj Perëndinë që e solli ungjillin në fshatin tim.

0:06:12.750,0:06:18.820

Burri im e urrente Krishtlindjen dhe madje ma flakte Biblën sa herë që ia tregoja.

0:06:18.820,0:06:24.229

Përmes lutjeve të mia të sinqerta, Perëndia e ndryshoi atë dhe tani ai është besimtar.

0:06:24.229,0:06:28.760

Jo vetëm ai, por edhe shumë bashkëfshatarë të tjerë u bënë besimtarë gjithashtu.

0:06:29.500,0:06:34.380

Kamboxhia Atje ka mbi 60 kisha shtëpie dhe çdo muaj shtohen kisha të reja.

0:06:34.380,0:06:38.020

Mbi 900 persona kanë vendosur të besojnë të Krishti.

0:07:13.100,0:07:17.920

Vizioni im është që të shoh të gjithë popullin e Kamboxhias të ndryshuar nga ungjilli i Jezus Krishtit.

0:07:18.240,0:07:27.300

Bashkohuni me ne në lutje për 500,000 kisha të reja në Azinë Juglindore, që gjithkush të njohë dikë që ndjek Krishtin besnikërisht!