MC2 01 PN Како Бог работи во денешно време?

From mc2
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page MC2 01PN How is God at Work Today and the translation is 97% complete.


Other languages:
English • ‎hrvatski • ‎polski • ‎română • ‎shqip • ‎srpski (latinica)‎ • ‎čeština • ‎Кыргызча • ‎български • ‎македонски • ‎русский • ‎ქართული

Download here this page as pdf file
First-third-green.jpg

Молитва и Грижа

 • За што сте благодарни оваа недела?


 • Како сте оваа недела? Има ли нешто со кое би можеле да ви помогнеме?


 • Грижете се еден за друг со тоа што ќе го славите Бог и ќе се молите за потребите што беа споделени.


Визија
Second-third-green.jpg

Активност #1 Биди мисиски ориентиран

 • Видео: Ова е Создавање на Ученици


  • Што ви се допадна најмногу? Зошто?


  • Можна примена


Активност #2 Четири генерации

 • Видео: Камбоџа


  • Што ви се допадна најмногу? Зошто?


  • Можна примена


Активност#3 Преглед на MC2

 • Преглед


Резиме

 • Јован 17:18-20Third-third-green.jpg

Подготовка за Мисијата

 • Видео: Еден со ДругVideo: One-Another


  • Што ви се допадна најмногу? Зошто?


 • Изберете Еден со Друг партнер и одредете термин за средба.


Одење во Мисија

 • На кого ќе му кажете за обуката, приказната за Камбоџа, или нова идеја за црква?


  • Јас ќе ________ до ________.


 • Напишете некои други дополнителни „Јас ќе до тогаш“ изјави и кажете ги во вашата мала група.


  • Јас ќе _______ до _________.


Молитва за Мисијата

Посветете ги целите на сите кои се вклучени на Господа. Замолете го Господ да ни помогне да бидеме верни и да нè употреби да започнеме движење на создавачи на ученици.